Strohplatz


Verbindende Communicatie Introductie

Geweldloze communicatie training

Geweldloze communicatie training

Deze verbindende communicatie (of: geweldloze communicatie) training bekijkt de verbindende visie van Marshall Rosenberg stap voor stap, en biedt oefening met diverse concepten van geweldloze communicatie. Deze cursus is een één-daagse online, of een 2-daagse in Noord-Brabant (Eindhoven of Breda, ook voor België bereikbaar). Je leert een manier om te onderzoeken wat er in jezelf speelt en wat er voor jou van belang is, en je leert begrijpen wat de drijfveren zijn van een ander. Tenslotte leer je ook ook hoe je dit kunt verwoorden met minder kans op misverstanden en conflicten, en met meer kans op verbinding rust en helderheid.

Wat leer ik?

Je leert de basis van: Reserveer een cursusplek

De trainer reageerde prima op mijn vragen en zorgen, ik heb de indruk dat hij zich goed kon verplaatsen/ of betergezegd kon inleven in mijn zorgen, ik voelde me heel veilig en ontspannen en hij merkte ook mijn emoties op, die vaak non verbaal werden beantwoord als zijnde opgemerkt, en er nog op terugkwam. (lees )

geanonimiseerd

In de tweedaagse beginnen we de eerste dag met je eigen leerdoelen en situatie formuleren, en de eerste helft van de kapstok genaamd het "model". We gaan het hebben over de meest bekende valkuilen en leerpunten, en we eindigen zo mogelijk de dag met een oefening in empathie die het meest past bij de leerbehoeftes die er spelen. De tweede dag bekijken we de tweede helft van het model, en zullen veel andere onderwerpen de revue passeren. In deze verbindend communiceren cursus staat het basismodel dus centraal. Het programma is echter flexibel. Op verzoek komen ook andere elementen van geweldloze communicatie aan bod. In deze twee dagen krijg je een brede en complete basis om geweldloze communicatie toe te gaan passen.

De compacte ééndaagse begint met het per post ontvangen van onze syllabus met gedetailleerd uitgewerkt lesmateriaal. We gaan deze dag met name de kenmerken van het model langs, en sluiten de dag af met één of meer ervaringsoefeningen. Je krijgt volledige basis van verbindend communiceren te zien, met veel ruimte voor detailvragen. De essentie van geweldloze communicatie -empathie- behandelen we in ieder geval zodat je die basis hebt ervaren. Sowieso is ook bij de ééndaagse het programma flexibel. De compacte ééndaagse is een online live groepscursus. We verzenden bij de online versie vooraf de cursusmap en toegangsinformatie toe.

Wie is de geweldloze communicatie trainer?

Sinds Niels Gorisse geweldloos communiceren ontdekte, heeft hij de ambitie om met geweldloze communicatie bij te dragen aan anderen. Ondertussen is hij internationaal gecertificeerd geweldloze communicatie trainer. In nagenoeg alle feedback van cursisten staat dat er tijdens de training veel openheid en veiligheid was om te leren en te delen wat er werkelijk speelt.


De eerste dag gaf mij niet veel nieuwe stof of inzichten. Het was wel nuttig omdat de handouts heldere, frisse bewoordingen bevatten, waardoor de NVC stof concreter te oefenen wordt voor mij. De tweede dag heb ik twee waardevolle oefeningen gehad. Niels begeleidde die met compassie en directheid. Het feit dat hij de oefening jakhals/giraf niet forceerde, maakte dat ik me veilig voelde. (lees )

geanonimiseerd

Wanneer?

U bent bij alle data als particulier en als ZZP'er/werknemer van harte welkom.

De volledige tweedaagse verbindende communicatie introductie in Breda en Eindhoven: De compacte ééndaagse geweldloze communicatie introductie online:

Trainingen zijn gedurende 10:00-13:00 en 14:00-17:00. U bent vanaf een half uur vantevoren welkom (zowel online als ter plekke). Er zijn maximaal 7 a 9 deelnemers (hangt af van de Corona maatregelen die in die zaal gelden); onderin staan de algemene voorwaarden. In de pauze is een eigen lunch te nuttigen of een lunch-zaak in de buurt te bezoeken. U krijgt een map met lesmateriaal en feedbackformulier (alleen bij online: vooraf toegestuurd). Op locatie is er onbeperkt koffie/thee en enkele versnaperingen.

Waar en welke Corona maatregelen gelden er?

Iedere locatie is per OV bereikbaar en heeft gratis parkeergelegenheid.
Locatie online is met een eigen laptop; in de week vooraf sturen wij instructies en de cursusmap toe.
Locatie Breda is te Veilingkade 9A, 4815 HC, Breda in het ronde strogebouwtje helemaal áchterin op terrein "Stek".
Locatie Breda Aardrijk is aan de achterkant/binnenplaats van Aardrijk 1, Breda in lokaaltje "De Keuken" (volg de A4`tjes).
Locatie Eindhoven H/Hoogstraat is te Hoogstraat 301B, 5654 NB, Eindhoven; de ingang is links om de hoek.
Locatie Eindhoven B/Berliozlaan is te Berliozlaan 8, 5654 SM, Eindhoven; de ingang is links om de hoek in de Lisztstraat.

Sinds we weer klassikaal training geven i.v.m. Corona, volgen we de landelijke én de extra horeca maatregelen zoals een strikt klein maximum aantal aanwezigen (meestal 6 dus ruim onder de 30), handen ontsmetten bij iedere binnenkomst, vaste zitplaatsen, vooraf reserveren was al verplicht, extra ventilatie, en thuisblijven bij deze situaties incl. hoesten of snotteren. Trainingsruimten zijn geen `openbare binnenruimte` of `evenement`; wel een `bijeenkomst`. De aanvullende lijst per cursusruimte is: Breda, Eindhoven Hoogstraat, Eindhoven Berliozlaan.

Direct reserveren

Kies hieronder de startdag en reserveer door online te betalen.
Eén cursusdag (gecertificeerde trainer) kost particulier 75/95/115 (naar inkomen), ZZP 125, werknemer 175 euro (incl. BTW).
Twee cursusdagen (gecertificeerde trainer) kost particulier 150/190/230 (naar inkomen), ZZP 250, werknemer 350 euro (incl. BTW). Het tarief wijzigt door hieronder de "Omschrijving" te veranderen. U bent van harte welkom!


Delen?
Volgen?