Strohplatz


Geweldloos communiceren mediation, ook voor relaties

Ondersteuning nodig?

Ondersteuning nodig?

Verbindend communiceren (ofwel geweldloze communicatie) met mediation, biedt glasheldere concrete handvaten om weer in verbinding en tot langdure oplossingen te komen. Tussen geliefden, buren, families, vrienden: soms is er een situtie waar niemand blij van wordt. Hoe kom je daar uit, en hoe ga je respectvol en toch daadkrachtig om met boosheid, onbegrip of meningsverschillen?

Hoe werkt het?

Gestoeld op verbindende communicatie- ofwel geweldloze communicatie ontwikkeld door Marshall Rosenberg, zie cnvc.org-, nemen we samen de tijd voor verbindende mediation. Iedereen wordt gehoord op een verbindende respectvolle manier, en samen komen we tot iets waarbij zo veel mogelijk onderliggende behoeften van iedereen worden ingevuld. In plaats van de "óf óf", gaan we voor de "én én". Met geweldloze communicatie bekijken we het geheel eens van hele andere kant.

Liefdesrelaties

Met name veel stelletjes/partners komen langs voor ondersteuning. Kom vooral langs als je een verdiepingsslag wil maken in je liefdesrelatie, als je wilt leren waarom problemen optreden en hoe je daar weer samen uit kan komen. Je leert krijgt handvatten om in het vervolg moeilijke situaties op een gemakkelijkere manier aan te kunnen.

Uitgangspunten

Het doel van de gesprekken is herstel, toegespitst op de personen en problemen die er zijn. Geweldloze communicatie biedt genoeg handvatten om vastgelopen worstelingen of conflicten om te buigen naar wederzijds begrip. Na één keer samen komen kan er al nieuwe helderheid zijn die er eerder nog niet was. Tijdens de mediation kun je zelf ervaren hoe:

Wie is de geweldloze communicatie trainer?

Sinds Niels Gorisse geweldloos communiceren ontdekte, heeft hij de ambitie om met geweldloze communicatie bij te dragen aan anderen. Ondertussen is hij internationaal gecertificeerd geweldloze communicatie trainer. In nagenoeg alle feedback van cursisten staat dat er tijdens de training veel openheid en veiligheid was om te leren en te delen wat er werkelijk speelt.


Je was in verbinding met deelnemers en dat vind ik inspirerend. Kleine groep met met rust, ruimte en de vrijheid om aan te geven wat je nodig hebt. Niets te melden, er was genoeg stof en genoeg oefening. Ik stel feedback van jou Niels erg op prijs. (lees )

geanonimiseerd

Interesse

Maak hieronder een afspraak voor een gratis intake gesprek (telefonisch of een face-to-face online platform) van 30 minuten. Laat gerust onderin een berichtje achter als u eerst meer informatie wilt. Praktisch gesproken spreken we online af, of op plek waar iedereen zich in kan vinden. Een afspraak duurt meestal anderhalf uur, en de reguliere kosten zijn particulier 60 euro per uur (incl. BTW).

Delen?
Volgen?