Strohplatz

🌓

Mediation en relatie-coaching met Geweldloze Communicatie


Geweldloos communiceren (ofwel verbindende communicatie) biedt voor iedere relatie concrete handvaten om weer in verbinding en tot langdure verbindingen te komen. In iedere relatie - collega's partners buren families vrienden- ontstaat soms een situatie waar niemand blij van wordt. Hoe kom je daar uit, en ga je respectvol en toch daadkrachtig om met boosheid, onbegrip of meningsverschillen?


Het is onbeschrijfelijk. Na jouw wandelmediation belanden we niet meer in discussie als we verschillend over iets denken. Het lijkt wel alsof ze nu meer begrip heeft. Ongelofelijk hoeveel impact jouw sessie heeft.

Marieke

Hoe werkt deze relatiecoaching/mediation?

Gestoeld op verbindende communicatie- ofwel geweldloze communicatie ontwikkeld door Marshall Rosenberg, nemen we samen de tijd voor verbindende mediation. Iedereen wordt gehoord op een verbindende respectvolle manier, en samen komen we tot iets waarbij zo veel mogelijk onderliggende behoeften van iedereen worden ingevuld. In plaats van de "óf óf" -een winnaar en een verliezer-, gaan we voor de "én én". Met Geweldloze Communicatie bekijken we het geheel eens van héle andere kant en komen we samen tot de kern. Ik neem ook kernbegrippen uit Focussing mee, en in liefdesrelaties de basisprincipes uit EFT (Emotionally Focused Therapy) om ook écht alle patronen expliciet te maken. Mochten kernovertuigingen in de weg zitten én je daar aan toe zijn, dan kunnen we daar samen naar kijken op basis van werk van Sarah Peyton.

Voor wie?

Veel stelletjes / partners komen langs voor relatiecoaching, maar ook buren, moeder en dochter, en bedrijfsleiders. Ik ben blij dat zoveel verschillende mensen mij weten te vinden. Het lijkt in deze maatschappij "not done" om ondersteuning te zoeken, terwijl in werkelijkheid je niet alles per see alleen hoeft aan te kunnen. Ik sta garant voor enorme veiligheid, met nuchtere en zeer inlevende blik. In openheid gaan we naar de kern van het probleem, en komen we er met werkbare oplossingen uit. In de helft van alle aanvragen gaat verbindende coaching over conflicten of meningsverschillen op de werkvloer; ook bij gedoe bij werk kan verbindende communicatie dus rust en wederzijds begrip brengen.

Behalve zakelijke gesprekken, heb ik met name coaching gesprekken bij moeder-dochter of vader-zoon relaties. Een hele enkele keer heb ik iemand gecoacht die zich jaren na een relatie nog steeds niet helemaal gelukkig voelde - ook diegene heb ik enórm kunnen helpen door ook achterliggende problemen met geweldloze visie te bekijken.

Met welk doel?

Het doel van de gesprekken is herstel, toegespitst op de relatie. Geweldloze communicatie biedt genoeg handvatten om vastgelopen worstelingen of conflicten om te buigen naar wederzijds begrip. Na één keer gesprek is er veelal een nieuwe helderheid die er eerder nog niet was. Tijdens de relatiecoaching of mediation sessie gebaseerd op Geweldloze Communicatie kun je zelf ervaren:

Wie is de Geweldloze Communicatie trainer?

Sinds Niels Gorisse geweldloos communiceren ontdekte, heeft hij de ambitie om met geweldloze communicatie bij te dragen aan anderen. Ondertussen is hij internationaal gecertificeerd geweldloze communicatie trainer. In nagenoeg alle feedback van cursisten staat dat er tijdens de training veel openheid en veiligheid was om te leren en te delen wat er werkelijk speelt.


De cursus heb ik als zeer leerzaam en interessant ervaren. Als trainer doe je het uitstekend. Ga zo door en blijf bijdragen aan een betere wereld ;).

Krishan

(lees meer feedback)

Interesse?

Hieronder kun je een korte gratis kennismaking (via Zoom of telefonisch) inplannen. Onze ontmoetingen daarna vinden plaats online (via Zoom), óf alleen via email (mocht jij dat willen), óf enkele minuten lopen vanaf treinstation Tilburg. Bij zonnig weer kan buiten ook: in bos Surae tussen Breda en Tilburg, óf boven de parkeerplaatsen te Nonnenveld in hartje Breda.
Een afspraak rekenen we per volledig half uur af, en duurt meestal maximaal anderhalf uur, en de prepaid kosten zijn particulier 50 euro per uur (incl. BTW) en zakelijk 80 euro per uur (incl. BTW).