Zelfcompassie en geweldloze communicatie zijn zeer nauw verbonden, omdat zelf-empathie één van de drie processen is van geweldloze communicatie. Bij jezelf te blijven, jezelf niet te vergeten of over te slaan, of omgaan met zelf-kritiek: voor deze en meer zelfcompassie biedt geweldloze communicatie als geen andere aanpak handvaten die structureel verandering brengen. Zelfcompassie kan van belang zijn tijdens uitdagende situaties met anderen, maar ook als je veel piekert, veel zelfoordelen hebt, of andere belemmeringen tot zelfcompassie zoals schuld of schaamte. Alle interactie begint met zelfverbinding.
“
Ik ben zeer tevreden hoe Niels het materiaal presenteerde en hoe hij reageerde op vragen die ik had. Ik vond het plezierig om te merken dat er ruimte was om alles te delen wat ik wilde, en dat Niels daar bij stil stond. Ik heb van Niels veel ruimte ervaren.anoniem (lees meer feedback)
Sinds Niels Gorisse geweldloos communiceren ontdekte, heeft hij de ambitie om met geweldloze communicatie bij te dragen aan anderen. Ondertussen is hij internationaal gecertificeerd geweldloze communicatie trainer. In nagenoeg alle feedback van cursisten staat dat er tijdens de training veel openheid en veiligheid was om te leren en te delen wat er werkelijk speelt.
“
Ik ben tevreden met de aanpak. De geschreven cursus is een goede, concrete houvast waardoor je situaties in de praktijk kunt gaan oefenen en proberen toepassen. Die afwisseling tussen uitleg en theorie gevolgd door voorbeelden en zelf toepassen werkt goed voor mij. Niels verduidelijkte moeilijke oefeningen of onderwerpen goed. Ik voelde me comfortabel en ook verbonden met de mensen die aanwezig waren.(lees meer feedback)
Klik op de stadsnaam (of op "Online-individueel" of "Online-samen") voor alle details zoals adres, tijdstip, lesvorm, lunch en syllabus.
Alle themadagen zijn online te volgen, en alle schuin gedrukte dagen kun in Breda/Tilburg of online volgen.