Deze dag maken we met geweldloze communicatie een verdiepingsslag op zelfcompassie door te kijken naar schaamte en naar meta-overtuigingen die we over onszelf hebben. Voorbeelden van meta-overtuigingen zijn "Ik ben niet goed genoeg" of "Ik mag er niet zijn". We gaan op enkele manieren onderzoeken of onderliggende meta-overtuigingen te verzachten zijn. Ruimte voor wat er gebeurt en opborrelt staat centraal in deze themadag. Deze dag is deels gebaseerd op werk van geweldloze communicatie trainer Robert Gonzales, die gespecialiseerd is in retraites waarbij diepe zelf-verbinding centraal staat.
Samen op de bankWie zou ik zijn Als ik geen goedkeuring nodig had. Niet van jou of van hem Niet van mijn vader of moeder. Wie zou ik zijn Als ik geen goedkeuring nodig had En gewoon mezelf goedkeurde En altijd mocht zijn wie ik ben. Wie zou ik zijn Als ik met een geliefde Met een mogelijke klant Simpel thee zou kunnen drinken Op de bank En ik niet zijn goedkeuring nodig had. Als ik mocht zijn wie ik ben En niet de drang had Om indruk te willen maken Om goed voor de dag te komen Om de beste gevonden te worden. Wie zou ik zijn Als ik allang wist dat ik goed genoeg ben Als ik volledig zou beseffen dat ik perfect ben Helemaal zoals ik ben Wie zou ik zijn.... En hoe zou het dan zijn Samen Zitten op de bank met Een kopje theeBea van Wierst
“
De rust in de onderzoekende houding van Niels en de tijd die hij nam voor alles wat wij vroegen of waar we hulp bij nodig hadden, zijn compassie voor als iets niet helemaal volgens de GC ging, zorgde voor een open houding van ieder en dat gaf een groot gevoel van veiligheid en verbondenheid.(lees meer feedback)
Sinds Niels Gorisse geweldloos communiceren ontdekte, heeft hij de ambitie om met geweldloze communicatie bij te dragen aan anderen. Ondertussen is hij internationaal gecertificeerd geweldloze communicatie trainer. In nagenoeg alle feedback van cursisten staat dat er tijdens de training veel openheid en veiligheid was om te leren en te delen wat er werkelijk speelt.
“
Ik was blij met hoe je regelmatig bij de groep checkte, bijvoorbeeld in het begin een rondje "hoe zit je erbij", toen checkte je bij de groep of er behoefte was voor een energizer.
Ik werd ook blij van je inlevingsvermogen in een andere deelnemer. Jij suggereerde dat het misschien een goed idee was om de dans te doen om de situatie helder te krijgen ipv de oefening meteen te doen. Dit bleek te kloppen.(lees meer feedback)
Klik op de stadsnaam (of op "Online-individueel" of "Online-samen") voor alle details zoals adres, tijdstip, lesvorm, lunch en syllabus.
Alle themadagen zijn online te volgen, en alle schuin gedrukte dagen kun in Breda/Tilburg of online volgen.