Bij een introductie geweldloze communicatie verzoek ik cursisten meestal om níet strikt volgens het model te communiceren, maar om zo snel mogelijk je eigen bewoordingen te gebruiken. Het helpt meestal om eerst na te denken over de model karakteristieken en dan je mond te openen, in mijn ervaring geeft dit al meer dan voldoende wijziging in de energie en richting van ieder gesprek.
Om de kloof tussen cursus en praktijk zo veel mogelijk te dichten, gaan we oefenen in natuurlijke taal. Je vindt je eigen taalgebruik, met jouw voorkeur en toegespist op de personen waar jij het meest mee te maken hebt. Tenslotte eindigen we de dag met geweldloze communicatie totaaloefeningen om dit nog verder in de praktijk te brengen. We doen tenminste één stoelen-oefening om een eigen situatie te bekijken.
“
Niels is een lopend voorbeeld. De theorie en de oefeningen sloten goed op elkaar aan. Niels houdt overzicht, laat merken dat je gehoort wordt en geeft aan wat hij met de vragen doet.Inge
(lees meer feedback)
Sinds Niels Gorisse geweldloos communiceren ontdekte, heeft hij de ambitie om met geweldloze communicatie bij te dragen aan anderen. Ondertussen is hij internationaal gecertificeerd geweldloze communicatie trainer. In nagenoeg alle feedback van cursisten staat dat er tijdens de training veel openheid en veiligheid was om te leren en te delen wat er werkelijk speelt.
“
De introduktiedagen van de cursus verbindende communicatie waren heel intensief. Via o.a. grote vloerplaten werd uitgelegd en geoefend om in stappen te denken en te verbinden. Niels, is steeds geinteresseerd in alle vragen en gaat overal op in. Hijzelf komt steeds met duidelijke voorbeelden uit zijn eigen ervaringen. Heel scherp!(lees meer feedback)